Ervaring

Specialistische kennis van uw organisatiecontext

Ik ben al bijna 20 jaar werkzaam als organisatieadviseur. Dat betekent dat ik een bijdrage lever aan het vaststellen, analyseren en oplossen van vraagstukken van besturen en organiseren, die zich binnen of tussen organisaties voordoen (vrij vertaald uit de gedragscode Ooa). Het organisatieadviesvak past bij mij; ik houd van puzzelen en ordenen van complexe thema’s. Ik ben aangesloten bij de Orde van Organisatieadviseurs (Ooa) en gecertificeerd Management Consultant (CMC).

Sinds 1 maart 2014 ben ik zelfstandig organisatieadviseur. Voordat ik startte met ‘Renee Linck Advies’ ben ik acht jaar werkzaam geweest bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde en daarvoor bij Adviesbureau Van Dijke. Ook nu nog werk ik samen met Twynstra Gudde. Daarnaast werk ik veel samen met Common Eye (gespecialiseerd bureau in allianties en samenwerking).

Ik ben tevens bestuurskundige. De complexe vraagstukken binnen de publieke sector hebben mijn belangstelling. Ik heb gewerkt voor gemeenten en Rijksoverheid in de domeinen van veiligheid en zorg. Vraagstukken die de samenwerking van meer partijen vragen hebben daarbij mijn belangstelling. Denk aan risicobeheersing, crisisbeheersing, sociale veiligheid en publieke gezondheid. De laatste jaren heb ik vooral gewerkt voor regionale uitvoeringsorganisaties zoals veiligheidsregio’s, ambulancediensten, politie en GGD. Ik ben ook op landelijk niveau actief voor koepels zoals AZN en het Veiligheidsberaad.

In mijn aanpak ben ik deskundig en mensgericht. Ik maak gemakkelijk verbinding, ben snel van begrip en kan snel en vaardig analyseren. Daarmee help ik opdrachtgevers om hun ambities te vertalen naar de gewenste organisatie-inrichting, -verandering of samenwerkingsvormen.